WorldCat Identities

Pilon, Annelies

Overview
Works: 9 works in 10 publications in 2 languages and 123 library holdings
Roles: Author, Editor
Classifications: HV640.4.E8, 900
Publication Timeline
.
Most widely held works by Annelies Pilon
100% Boedapest by Annelies Pilon( Book )

2 editions published between 2011 and 2013 in Dutch and held by 83 WorldCat member libraries worldwide

De politiek van de euro : biografie van een kwetsbare munt( Book )

1 edition published in 2013 in Dutch and held by 23 WorldCat member libraries worldwide

Bijdragen vanuit vooral sociaal-democratisch perspectief over de toekomst van de Europese gemeenschappelijke munt
Over de grens : de vluchtelingencrisis als reality test( Book )

1 edition published in 2017 in Dutch and held by 8 WorldCat member libraries worldwide

Migratie is een van de grote politieke vraagstukken van deze tijd. De stroom vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika zorgt voor grote spanningen in de Europese Unie en heeft het politieke landschap in de verschillende Europese landen waaronder Nederland grondig veranderd.00Over de grens zoomt in op de oorzaken en gevolgen van de vluchtelingenƯcrisis. Alle schakels van de "migratieketen" komen aan bod. De oorlog in Syrië, de bizarre dictatuur in Eritrea, de smokkelroutes in West-Afrika. Er wordt gekeken naar de omstreden "opvang in de regio" en naar hoe Europa gefaald heeft aan haar buitengrenzen. Met desastreuze humanitaire gevolgen.00Het resultaat is dit boek, dat de lezer in staat stelt zijn eigen opinie verder te onderbouwen over een thema dat de komende jaren de politieke agenda zal blijven beheersen. Wat te doen aan de oorzaken van de vluchtelingenstromen? Hoe moeten we vanuit juridisch en menselijk opzicht met vluchtelingen omgaan? Hoeveel draagvlak is er voor de opvang van vluchtelingen en welke rol speelt integratie daarbij?00Door de prachtige fotoreportages die Werry Crone maakte in onder meer Libanon, Jordanië, Griekenland en Hongarije volgt de lezer de tocht van de vluchtelingen op de voet
Werkplaats Europa : uit de praktijk van een europarlementariër by Max van den Berg( Book )

1 edition published in 2007 in Dutch and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

100% Budapest auf 6 Spaziergängen 100% Budapest erleben ; Ausgehen, Shoppen( Book )

1 edition published in 2012 in German and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Neue handliche Reiseführer-Reihe für Städtekurzreisen (vgl. weitere Titel, z.B. "100% Wien", ID-B 46/12, und "100% Hamburg", ID-A 46/12, und in dieser Nr.): Geboten werden immer Stadtrundgänge mit Tipps zu Sehenswürdigkeiten, Restaurants, Bars, Shopping und Besonderheiten. Im ausklappbaren Buchdeckel kleiner Stadtplan. Das Besondere an diesem Reiseführer: die Möglichkeit den gesamten Führer "mit der 100% App" aufs Smartphone zu laden und auf der Webseite aktuelle Veranstaltungstipps zu finden. Die Zielgruppe für diese neue Reiseführer-Reihe ist eher ein jüngeres (oder auch jung gebliebenes) Publikum. (2)
Sociaal Europa, voorbij de retoriek( Book )

1 edition published in 2014 in Dutch and held by 1 WorldCat member library worldwide

Jacques Delors, destijds voorzitter van de Europese Commissie, gaf de Europese interne markt in 1992 een driedelige doelstelling mee: concurrentie, samenwerking en solidariteit. Bij de opbouw van de Europese Unie is voortvarend gewerkt aan het liberaliseren van de kapitaalmarkt en het slechten van de grenzen. De verdieping van de politieke samenwerking en de uitbouw van de solidariteitsgedachte hinkten erachteraan. De financiële crisis heeft schrijnend aan het licht gebracht dat het te voeren economisch beleid in belangrijke mate door de financiële markten wordt bepaald. Is het mogelijk een sociaal Europa te organiseren dat het vertrouwen van zowel kansarme als kansrijke burgers heeft, in de rijke evenals armere EU-landen? Of ondermijnt de fictieve belofte van een sociaal Europa juist de solidariteit waarop de nationale verzorgingsstaten zijn gebouwd?
Eurocrisis toont zwakte van Europese sociaaldemocratie by Annelies Pilon( )

1 edition published in 2012 in Dutch and held by 1 WorldCat member library worldwide

100% Cityguide Budapest inkl. App by Annelies Pilon( Book )

1 edition published in 2014 in German and held by 1 WorldCat member library worldwide

100 % Budapest : auf 6 Spaziergängen 100 % Budapest erleben : Ausgehen, Shoppen, Übernachten, Sehenswürdigkeiten, Museen, Restaurants by Annelies Pilon( Book )

1 edition published in 2012 in German and held by 1 WorldCat member library worldwide

 
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.85 (from 0.82 for De politie ... to 0.96 for 100 % Buda ...)

Languages
Dutch (7)

German (3)