WorldCat Identities

Hermans, H. E. G. M. (Herbert E. G. M.)

Overview
Works: 40 works in 97 publications in 2 languages and 753 library holdings
Genres: Conference papers and proceedings 
Roles: Author, Editor, Other
Classifications: RA412.5.E85, 362.1094
Publication Timeline
.
Most widely held works by H. E. G. M Hermans
The right to health care in several European countries : expert meeting, held in Rotterdam, the Netherlands, April 27-28, 1998( Book )

10 editions published between 1998 and 1999 in English and held by 141 WorldCat member libraries worldwide

The right to health care is changing over time and its content varies from country to country. Considering the right to health care on a singular plane fails to take account of the many differing applicable health care perspectives and their ramifications. Instead, the right to health care must be considered as a multidimensional concept. An expert meeting hosted by the Department of Health Policy and Management, Erasmus University, convened in Rotterdam, The Netherlands, in April of 1998 to address the meaning and consequences of the right to health care in changing health care systems. Commissioned for this expert meeting, the papers published in The Right to Health Care in Several European Countries address many differing perspectives on the right to health care, including international and national views, the role of various legal principles and the function of courts, and the organizational dimension. Awareness of these multiple perspectives and their ramifications is important in moving forward amidst the changing climate of health care rights. For example, reviewing knowledge and exchanging experiences from other countries helps enhance understanding of the meaning behind health care principles and provides an avenue for shared advice amongst those countries with commonalties in their systems. By offering this diverse range of viewpoints and coverage, The Right to Health Care in Several European Countries provides a unique resource for anyone interested in health care rights
Competitive health care in Europe : future prospects by Competitive health care in Europe( Book )

6 editions published in 1990 in English and held by 135 WorldCat member libraries worldwide

Health care in Europe after 1992( Book )

8 editions published between 1992 and 1995 in English and held by 115 WorldCat member libraries worldwide

Recht en gezondheidszorg : leerboek voor universitair en hoger beroepsonderwijs en managementopleidingen by H.E.G.M Hermans( Book )

11 editions published between 2006 and 2016 in Dutch and held by 67 WorldCat member libraries worldwide

Studieboek op WO/HBO niveau
Aanbesteden en mededinging in de gezondheidszorg : de betekenis van het recht inzake aanbesteding, mededinging en marktordening voor de gezondheidszorg by M. J. J. M Essers( )

4 editions published in 2008 in Dutch and held by 54 WorldCat member libraries worldwide

Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het Europese aanbestedingsrecht en het mededingingsrecht in de zorgpraktijk. De auteurs zetten stap voor stap uiteen wanneer de aanbestedings- en mededingingsregels voor de zorginstellingen zorgverzekeraars en overheden gelden. Daarbij wordt aandacht besteed aan de werkingssfeer van het Europese aanbestedingsrecht en worden praktische tips gegeven voor een succesvolle aanbesteding. In het tweede deel staat het verband tussen mededinging en marktordening centraal
De raad voor de kinderbescherming : een juridische beschouwing over het ontstaan, de ontwikkeling en toekomstmogelijkheden by Herbert Eugenius Gerardus Marie Hermans( Book )

7 editions published in 1984 in Dutch and Undetermined and held by 49 WorldCat member libraries worldwide

Zorg en markt in historisch en huidig perpectief by H. E. G. M Hermans( Book )

3 editions published between 1991 and 1994 in Dutch and held by 20 WorldCat member libraries worldwide

Regulering van de gezondheidszorg : leerboek voor universitair en hoger beroepsonderwijs en managementopleidingen by J.C.J Dute( Book )

3 editions published between 2000 and 2004 in Dutch and held by 20 WorldCat member libraries worldwide

Deze publicatie is gescheven vanuit het perspectief van wet- en regelgeving, en is een wegwijzer voor de belangrijkste gezondheidsrechtelijke wetgeving, die de laatste jaren behoorlijk in omvang is toegenomen. Het gebruik van het wetgevingsinstrument roept echter ook specifieke vragen op, zoals de bevoegdheid om wetgeving tot stand te brengen, het normatieve kader van wetgeving, de plaats van wetgeving ten opzichte van andere regelings- en sturingsvormen, de problematiek van de juridisering, en de evaluatie van wetgeving
Gezondheidsrecht en minderjarigen : de rechtspositie van minderjarigen in de gezondheidszorg by Herbert Eugenius Gerardus Marie Hermans( Book )

3 editions published in 1990 in Dutch and held by 17 WorldCat member libraries worldwide

Bestuursrechtelijk gezondheidsrecht by Aart Hendriks( Book )

2 editions published in 2011 in Dutch and held by 15 WorldCat member libraries worldwide

"Deze uitgave slaat een unieke brug tussen het gezondheids- en bestuursrecht. De titel behandelt de belangrijkste gezondheidsrechtelijke onderwerpen, waarna het de relevante gezondheids- en bestuursrechtelijke wetten en uitvoeringsregelingen uitvoerig belicht. Inclusief actuele jurisprudentie. Essentieel voor juristen met belangstelling in de zorg en bovendien zeer geschikt voor het onderwijs. Het bestuursrecht en gezondheidsrecht kennen vele raakvlakken. Zo wordt een groot aantal zaken in de zorg via het bestuursrecht gereguleerd. Denk bijvoorbeeld aan de toelating van zorgaanbieders tot de markt, de aanspraak van patiënten op verzekerde zorg en de organisatie van beroepsopleidingen. Dit maakt kennis van het bestuursrecht voor zowel de gezondheidsjurist als de bestuursrechtjurist onontbeerlijk. Ondanks dit gegeven, is er niet eerder een uitgave uitgebracht die een brug slaat tussen het gezondheidsrecht en het bestuursrecht. Bestuursrechtelijk gezondheidsrecht behandelt de belangrijkste gezondheidsrechtelijke onderwerpen, waarna in het kader daarvan de relevante gezondheids- en bestuursrechtelijke wetten en uitvoeringregelingen worden belicht. Uiteraard ondersteund met actuele jurisprudentie. Een groot aantal onderwerpen passeert de revue, waarbij in het bijzonder aandacht wordt geschonken aan de regels waarmee zorgaanbieders te maken krijgen. Hiernaast maken dwarsverbanden en bruggetjes naar het aanpalende strafrecht, civiele recht en Europese recht het overzicht compleet. Dankzij de vele praktijkvoorbeelden is de titel niet alleen zeer interessant voor praktijkjuristen, maar zeker ook voor onderwijsdoeleinden"
Herziening overeenkomstenstelsel zorg by H. E. G. M Hermans( Book )

1 edition published in 2004 in Dutch and held by 14 WorldCat member libraries worldwide

Overeenkomstenstelsel zorg by H.E.G.M Hermans( Book )

2 editions published in 2007 in Dutch and held by 12 WorldCat member libraries worldwide

Health care systems in transition by André den Exter( Book )

4 editions published in 2004 in English and held by 12 WorldCat member libraries worldwide

Europese Unie en de gezondheidszorg : de gevolgen van de Europese eenwording voor de Nederlandse gezondheidszorg by H.E.G.M Hermans( Book )

2 editions published in 1994 in Dutch and held by 12 WorldCat member libraries worldwide

Aanbesteding in de gezondheidszorg by H.E.G.M Hermans( Book )

2 editions published in 2000 in Dutch and held by 11 WorldCat member libraries worldwide

Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten : Gezondheidswetgeving in de praktijk by C. C Beerepoot( )

2 editions published in 2010 in Dutch and English and held by 11 WorldCat member libraries worldwide

De invoering van de Zorgverzekeringswet (Zvw) per 1 januari 2006 betekende een drastische wijziging van het zorgstelsel. Na de invoering richtte de politieke aandacht zich vervolgens op de toekomst van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Deze eerste druk van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten biedt een doorkijkje naar de ontstaansgeschiedenis van de AWBZ, de huidige structuur en juridische inbedding. Ook wordt inzicht gegeven in de politieke ontwikkelingen die leiden (of al hebben geleid) tot een wijziging van de AWBZ en onderliggende regelgeving. De uitvoering van de AWBZ doo
Haalbare verandering : strategisch handelen in de gezondheidszorg onder snel veranderende omstandigheden( Book )

1 edition published in 1988 in Dutch and held by 9 WorldCat member libraries worldwide

72 vragen over de Zorgverzekeringswet : wat werkgevers moeten weten!( Book )

1 edition published in 2006 in Dutch and held by 8 WorldCat member libraries worldwide

Besluitvorming in de neonatologie by K.A Dubbelman( Book )

1 edition published in 1990 in Dutch and held by 8 WorldCat member libraries worldwide

Besturing van zorginstellingen by H.E.G.M Hermans( Book )

1 edition published in 2004 in Dutch and held by 5 WorldCat member libraries worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.73 (from 0.53 for Algemene W ... to 0.85 for Zorg en ma ...)

The right to health care in several European countries : expert meeting, held in Rotterdam, the Netherlands, April 27-28, 1998
Covers
Alternative Names
Hermans, B. 1947-

Hermans, Bert

Hermans, Bert 1947-

Hermans, H. 1947-

Hermans, H. E.

Hermans, H. E. G M.

Hermans, Herbert

Hermans, Herbert Eugenius Gerardus Marie

Languages
Dutch (44)

English (29)