WorldCat Identities

Lázár Kovács, Ákos

Overview
Works: 11 works in 18 publications in 1 language and 33 library holdings
Genres: Interviews 
Roles: Author, Editor
Classifications: BR869.563, 230.2092
Publication Timeline
.
Most widely held works about Ákos Lázár Kovács
 
Most widely held works by Ákos Lázár Kovács
Önfeladás és megmaradás : vallásos értelmiség Magyarországon 1948-1991 között by Ákos Lázár Kovács( Book )

3 editions published in 2006 in Hungarian and held by 14 WorldCat member libraries worldwide

A nyilvánosság etikai és esztétikai dimenziói by Ákos Lázár Kovács( Book )

2 editions published in 2006 in Hungarian and held by 5 WorldCat member libraries worldwide

Vallás-média-nyilvánosság : új társadalomtudományi perspektívák( Book )

2 editions published in 2017 in Hungarian and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Vallási szempontból mára teljességgel lehetetlen éles határokat vonni a különböző területek között (így tesznek például, akik keresztény Nyugatról beszélnek), ahogyan régebben is csak egyoldalúságok árán lehetett. A fokozott mértékű nyilvános érdeklődés esélyt kínál arra, hogy a kutatásokban részt vevő szerzők új szempontok szerint gondolják át és a nyilvánosság önmagáról kialakított képébe integrálják azt a hatalmas tudást, amelyet a vallástörténet és -tudomány, a teológia, a szociológia és a történelemtudomány bocsát rendelkezésre. A vallási, vallásszociológiai gyűjteményekbe ajánlott kötetet a felhasznált irodalom jegyzéke, mutató és a szerzők (Andok Mónikától Görföl Tiboron vagy a sorozat- és kötetszerkesztőn, Lázár Kovács Ákoson át P. Szilczl Dóráig) bemutatása zárja. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Mindenki lehet szarvasvadász : Lázár Kovács Ákos teológussal beszélget Járai Judit by Ákos Lázár Kovács( Book )

1 edition published in 2013 in Hungarian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

A látvány megértése tanulmányok, kisesszék a filmkultúra és a vizuális kommunikáció köréből by Ákos Lázár Kovács( Book )

2 editions published in 2017 in Hungarian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének vezetője, Lázár Kovács Ákos legújabb kötete a filmkultúra és a vizuális kommunikáció tárgykörével foglalkozó, eredetileg 2007 és 2016 között megjelent tanulmányokat, kisesszéket tartalmaz. Olyan témákról ír egyebek mellett, mint az "uralom" mint intézmény a mozgóképi kommunikációban, Szőts István filmjeinek valóságképe, Michelangelo Antonioni képi kommunikációja, a tárgyias líra Gaál István filmtrilógiájában (Sodrásban, Zöldár, Keresztelő), a Saul fia értelmezései, Huszárik Zoltán emlékezete, Szent Ferenc filmbeli ábrázolásai, a gyermekotthonom filmes reprezentációja, vallási témák a minőségi tömegmozikban, vagy éppen a sportfilmek világa. A kötetet az írások eredeti megjelenési adatai, irodalomjegyzék, valamint név- és filmmutató zárja. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Krisztus minden felől : Hans Urs von Balthasar párbeszédei by Thomas Rudolf Krenski( Book )

1 edition published in 2005 in Hungarian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Pálos Antal emlékezete( Book )

1 edition published in 2009 in Hungarian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Az új politikai teológia alapkérdései by Johann Baptist Metz( Book )

1 edition published in 2004 in Hungarian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Hirosima gyermeke tanulmányok Sindó Kaneto filmművészetéről( Book )

1 edition published in 2017 in Hungarian and held by 1 WorldCat member library worldwide

A japán filmtörténet egyik ikonikus alakja volt az éppen kereken száz esztendőt élt, és közel nyolcvan éven át folyamatosan alkotott Sindó Kaneto, akinek művészi attitűdjét nyomatékosan meghatározta, hogy Hirosima szülöttje (és 2012-ben bekövetkezett haláláig lakója) volt, valamint a hétköznapi emberi lét - különösképp az asszonyi sorsok - iránt mély érdeklődés és empátia, a szexualitás és a felszín mögötti valóság témaköre. Életművének egyes darabjai a japán filmművészet egy-egy különleges gyöngyszeme, az olyan művei pedig, mint a Kopár sziget, az Onibaba, vagy a Hókuszai történetét feldolgozó Erotikus képregény, a legnagyobb klasszikusok közé emelik. Személye és munkássága előtt tisztelegve szervezte meg a PPKE Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének kutatócsoportja és a DOSZ Filmtudományi Osztálya azt a konferenciát, amelynek előadásait most tanulmányokká formálva olvashatjuk ebben a kiadványban. Az összesen kilenc írás közül az elsőt Vihar Judit jegyzi, aki a japán rendező szépirodalmi ihletésű filmjeit ismerteti. Kenéz László részben Sindó filmjei alapján mutat rá, hogy a tanulás motívuma miként jelentkezik a japán művészetben. Mátrai Titanilla az Onibaba és a Fekete macskák a bozótmélyben című filmeket elemzi. A kor értékválságának és társadalmi változásainak filmes lenyomataira mutat rá Hidasi Judit. Sági Attila a Sindó-filmekben felbukkanó nyelvjárásokkal foglalkozik, míg Kárpáti György a Hacsikó forgatókönyvének amerikai adaptációjával. Benke Attila a műfajiság kérdéseit járja körül, Farkas György az emlékezés és túlélés Sindó filmjeiben megjelenő témakörét, Murai Gábor pedig A kopár sziget és az Onibaba autopoiétikus struktúráját elemzi. A kiadvány végén találjuk Sindó Kaneto filmjeinek a felsorolását, a szerzők rövid bemutatását, valamint a mutatót
A helyi rádió a magyarországi tömegkommunikáció lokális színterében by Radetzky András( )

2 editions published in 2011 in Hungarian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Klerikusok by Hans Urs von Balthasar( Book )

1 edition published in 2005 in Hungarian and held by 0 WorldCat member libraries worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  General Special  
Audience level: 0.00 (from 0.00 for Önfeladá ... to 0.00 for Önfeladá ...)

Alternative Names
Kovács, Ákos Lázár

Languages