WorldCat Identities

Kravanja, Miloš

Overview
Works: 23 works in 23 publications in 3 languages and 35 library holdings
Roles: Other, Author of introduction, Author
Publication Timeline
.
Most widely held works by Miloš Kravanja
Zdravstvene razmere v Ljubljani( Book )

1 edition published in 1996 in Slovenian and held by 7 WorldCat member libraries worldwide

Ljubljana's health profile( Book )

1 edition published in 1998 in English and held by 6 WorldCat member libraries worldwide

Analiza umrljivosti v letu 1994 v Sloveniji by Jožica Šelb-Šemerl( )

1 edition published in 1995 in Slovenian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Podatki o umrlih so eden najzanesljivejših podatkov zdravstvene statistike in v Sloveniji tudi eni pomembnejših podatkov, na podlagi katerih se lahko grobo oceni zdravstveno stanje celotnega prebivalstva in njegovih podskupin. Analizirali smo podatke o umrlih, ki jih zapisujejo zdravniki na Zdravniškem potrdilu o smrti in vzrokih smrti, ter matični uradniki na prijavi smrti DEM-2 in jih predstavili z grobimi in sofisticiranimi kazalci umrljivosti. Ugotovili smo, da moški v Sloveniji umirajo pogosteje in mlajši kot ženske, da so razlike v umrljivosti med regijami precejšnje, da pa so razlike med regijami v skupini žensk manjše kot v skupini moških, da je umrljivost dojenčkov, tako zgodnja kot pozna, v Sloveniji kot celoti zelo nizka, da pa v nekaterih regijah znatno odstopa od Slovenije kot celote, da je bil naravni prirastek v letu 1994 rahlo pozitiven. Uspeli smo izločati posamezne skupine prebivalcev glede na starost in spol, ki so v posameznih regijah na podlagi kazalcev umrljivosti potrebne intenzivnejše pozornosti glede preprečevanja smrti
Umrljivost by Jožica Šelb-Šemerl( )

1 edition published in 2000 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Stanje umrljivosti in podatki o hospitalizacijah prebivalcev, starih nad 64 let, v obdobju 1988 do 1996 by Jožica Šelb-Šemerl( )

1 edition published in 1998 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Mortalitet zbog raka u Sloveniji = Cancer related mortality in SLovenia by Jožica Šelb-Šemerl( )

1 edition published in 1996 in Croatian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Cancer fighting and epidemiology of malign diseases became one of the highest medical priorities in the recent years. Data on cancer related deaths and the incidence of the disease are the data required to assess the results of the treatment, recovery of the patient and trends in it, the evaluation of specific preventive measures, diagnostic and therapeutic procedures. Data on the deceased are also a basis for scinetific research. In this paper the cancer related mortality in Slovenia was presented and related to some socio-economic facts obtained from the death reports. The data on the cancer related deaths in the 1985-1994 period were used. In reviewing the time trendsin individual subgroups the whole population was considered. In relatingsome reasons for the mortality to the socio-economic facts, the population was divided in two age groups with regard to sex: the younger age group 30-64 years older group at the age of 65 and over. A method of direct age standardisation was applied using the old European standard population anddiscrimination analysis. As dependent variables (hased on criteria) the younger and the older age group were ued separately with regard to their sex, as well as the independent variables (predictively those that could be obtained from the death reports). The results of the analysis showed that a real standardised cancer related mortality increased in both men and women, but more in men. The greatest deviation from the age standardised mortality inmen with respect to the regional distribution in comparison with whole Slovenia was 10%, and in women 8%.(Abstract truncated at 2000 characters.)
Prezgodnja umrljivost v Sloveniji v letu 1999 by Janja Šešok( Book )

1 edition published in 2002 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Umrljivost by Jožica Šelb-Šemerl( )

1 edition published in 2001 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Analiza zbolevnosti in umrljivosti za rakom na območju fare Socka v letih 1981 do 2002 : zaključno poročilo by Ivan Eržen( Book )

1 edition published in 2004 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Staranje prebivalstva v R Sloveniji in nekateri socialno medicinski problemi starostnikov : diplomska naloga višješolskega programa by Miloš Kravanja( Book )

1 edition published in 1998 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Nacionalne smernice za azbest : zaključno poročilo (1.12.1998-31.10.1999)( Book )

1 edition published in 1999 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Ljubljana city report 1991-1996( Book )

1 edition published in 1998 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Vitalna statistika = Vital statistics( )

1 edition published in 2000 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Podatke o rojstvih otrok zbiramo v Perinatalnem informacijskem sistemu Republike Slovenije (PIS RS), ki zajema vsa rojstva od 1. januarja do 31. decembra v Republiki Sloveniji. Podatke, zbrane v PIS RS, preverjamo in usklajujemo s podatki v Centralnem registru prebivalstva, Bazi podatkov umrlihin Informacijskem sistemu fetalnih smrti. Podatke o dovoljenih splavih zbiramo v Informacijskem sistemu fetalnih smrti (ISFS), ki zajema podatke o vseh fetalnih smrtih (dovoljeni splavi, spontani splavi, zunajmaternične nosečnosti, druge fetalne smrti) v koledarskem letu. V poglavju prikazujemo vse živorojene, ne glede na porodno težo, in mrtvorojene s porodno težo 500g in več (pri multiplih nosečnostih ne glede na gestacijsko starost ali težo mrtvorojenega ploda), ne glede na kraj rojstva. Prikazani so specifični kazalci umrljivosti perinatalne in neonatalne dobe ter število rojenih po regijah, spolu, vrstnem redu rojstva, starosti in zakonskem stanu matere. število živorojenih otrok, dovoljenih splavov, fertilnost in splavnost so prikazani po regijah. Podatki o umrlih predstavljajo umrle s stalnim prebivališčem v R Sloveniji, ki so umrli od 1. januarja do 31. decembra .1999. Kot že v letih 1997 in 1998 so tudi za leto 1999 vzroki smrti kodirani po 10. reviziji Mednarodne klasifikacije bolezni In sorodnih zdravstvenih problemov za statistične namene (MKB-10). Zunanji vzroki obolevnosti in umrljivosti se od 9. revizije Mednarodne klasifikacije (MKB-9) dalje lahko dodatno kodirajo tudi k drugim boleznim in bolezenskim stanjem, ne samo k poškodbam in zastrupitvam, kot so se morali pri vseh prejšnjih revizijah, vključno z deveto. Pri kodiranju vzrokov smrti po 10. reviziji to navodilo upoštevamo, zato smo za leto 1999 182 kodam osnovnih vzrokov umrljivosti lahkopripisali tudi zunanje vzroke. Zato je vzrokov smrti v poglavju XIX manj kot zunanjih vzrokov v poglavju XX. Specifične stopnje umrljivosti so računanena 1000 prebivalcev ustrezne skupine
Molecular genetic investigation of the role of serotonin in suicide : evidence from Slovenian suicide victims by Karen Sugden( )

1 edition published in 2004 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Kaj je narobe z epidemiološkimi podatki o alkoholni ketoacidozi? = What's wrong with epidemiological data on ketoacidosis?( )

1 edition published in 2012 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Vitalna statistika = Vital statistics( )

1 edition published in 2001 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

Podatke o rojstvih otrok zbiramo v Perinatalnem informacijskem sistemu Republike Slovenje (PIS RS), ki zajema vsa rojstva od 1. januarja do 31. decembra v Republiki Sloveniji. Podatke, zbrane v PIS RS, preverjamo in usklajujemo s podatki v Centralnem registru prebivalcev, Bazi podatkov umrlih in Informacijskem sistemu fetalnih smrti. V Sloveniji se je leta 2000 rodilo 18.186 novorojenčkov, 8767 deklic in 9419 dečkov. Po začasnih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se je občutneje povečalo število državljanov RS, predvsem na račun večjega števila rojstev (Statistične informacije, Statistični urad Republike Slovenije, Prebivalstvo (5/4), 9. november 2000, št. 273). Glede na leto 1999 se je povečalo število živorojenihza 4,5%. V poglavju prikazujemo živorojene, ne glede na porodno težo, in mrtvorojene s porodno težo 500 g in več (pri večplodnih nosečnostih ne glede na gestacijsko starost ali težo mrtvorojenega ploda). Prikazani so specifični kazalci mrtvorojenosti, umrljivosti neonatalne in perinatalne dobe ter število rojenih otrok po regijah, spolu, vrstnem redu rojstva, starosti inzakonskem stanu matere. Podatke o dovoljenih splavih zbiramo v Informacijskem sistemu fetalnih smrti (ISFS), ki zajema podatke v vseh fetalnih smrtih (dovoljeni splavi, spontani splavi, zunajmaternične nosečnosti, druge fetalne smrti) v koledarskem letu in so jih po zakonu dolžniposredovati vsi izvajalci, ne glede na vir plačila. Podatki o umrlih predstavljajo umrle s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki so umrliod 1. januarja do 31. decembra leta 2000. Ker je smrt enkraten dogodek inse podatki o umrlih osebah in vzrokih njihove smrti rutinsko zbirajo za vso državo, so pomembni za ocenjevanje zdravstvenega stanja prebivalcev. (Izvlečekskrajšan pri 2000 znakih)
Umrljivost in vzroki smrti prebivalcev Slovenije v letu 1996 by Jožica Šelb-Šemerl( Book )

1 edition published in 1997 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Prebivalstvo = Population( )

1 edition published in 2000 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

The Statistical Office of the Republic of Slovenia co!lects data on the citizens of the Republic of Slovenia who are registered as permanent residentsin the territory of Slovenia. lt acquires information on all events and changes that may influence the figures of this population group (i.e. births, deaths, arrivals and departures, changes of permanent residence, acquisition and loss of citizenship, correciions in registers of the permanentpopulation in Slovenia, etc.) Vital stafisfics (births, deaths) determined on the basis of fhe registrafions provided by the registry offices are made available daily on statistical forms from fhe departments of administrafive interna! affairs at administrative units of fhe Republic of Slovenia. Notices of arrivals and departures, changas of permanent residence, departures abroad for a period of more than three months, return from abroad, acquisition and loss of citizenship of the Republic of Slovenia, corrections entered in fhe register, etc., are made available weekly by the Ministry of the lnterior to the Statistical Otfice of the Republic of Slovenia and are used for updating fhe Central Populafion Regisfer (CPR). The CPR is a collecfion of local population registers and a computer-based archive of Slovene citizens permanently residing in the Republic of Slovenia. The populafion data refer to the citizens of Slovenia as of 30 June 1999
Joint Pompidou group/UNDCP project: extension of the multi-city network to Central and Eastern Europe. Ljubljana. City report. 1991-1996 data( Book )

1 edition published in 1998 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Letno poročilo 1990( Book )

1 edition published in 1990 in Slovenian and held by 1 WorldCat member library worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.93 (from 0.85 for Zdravstven ... to 0.97 for Kaj je nar ...)

Languages