WorldCat Identities

Gómez Rabal, Ana

Overview
Works: 21 works in 52 publications in 3 languages and 172 library holdings
Genres: History  Conference papers and proceedings  Church history  Sources  Anatomical atlases  Woodcuts  Engravings 
Roles: Editor, Author, Translator, Publishing director, Other
Classifications: QP29, 612
Publication Timeline
.
Most widely held works by Ana Gómez Rabal
A l'entorn de la Barcelona medieval : estudis dedicats a la doctora Josefina Mutgé i Vives by Manuel Sánchez Martínez( )

7 editions published between 2000 and 2013 in Catalan and Undetermined and held by 57 WorldCat member libraries worldwide

El lenguaje del arte : evolución de la terminología específica de manuscritos y textos by Fédération Internationale des Instituts d'Etudes Médiévales( Book )

9 editions published between 2019 and 2020 in Spanish and held by 53 WorldCat member libraries worldwide

El análisis de la evolución de la terminología técnica utilizada en la descripción científica de textos y manuscritos desde la Edad Media hasta nuestros días es el argumento que los responsables de este volumen pretenden poner al alcance del lector como tema de discusión y de reflexión. La particularidad del libro manuscrito reside en constituir un unicum donde los elementos materiales, estructurales y de contenido (texto e imagen) se relacionan necesariamente entre sí. Asimismo, los usos lingüísticos de los coetáneos de los manuscritos medievales para denominar su propia realidad libresca y textual se erigen en un objeto de estudio que ahonda en la consideración del manuscrito y del texto, de su forma y de su contenido, como entidades indisociables. Es recomendable, por lo tanto, un acercamiento multidisciplinar al libro manuscrito, un acercamiento que exige la colaboración de especialistas de disciplinas diversas, cada una de ellas con una terminología técnica propia. Con esa perspectiva, los trabajos presentados en estas páginas servirán como descripción del estado de la cuestión y, a la vez, como punto de partida útil para que paleógrafos, codicólogos, historiadores del arte o filólogos comparen sus respectivos modos de abordar el análisis del libro manuscrito y de sus textos, enriqueciéndose unos a otros mediante sus conocimientos propios y particulares sobre la cuestión, todo ello con el fin de favorecer la utilización de un vocabulario adecuado y, si se considera posible y conveniente, común. El presente libro tiene su origen en el Coloquio Anual de la Fédération Internationale des Instituts d'Études Médiévales organizado en Barcelona en julio de 2017, en la Institución Milá y Fontanals del CSIC. [...]
Contra el libelo de Calvino by Sébastien Castellion( Book )

6 editions published in 2009 in Spanish and held by 12 WorldCat member libraries worldwide

De Trinitatis erroribus libri septem by Michael Servetus( Book )

2 editions published in 1999 in Catalan and held by 10 WorldCat member libraries worldwide

A copy of the banned anti-trinitarian tract. This manuscript follows the only printed edition of Servetus's book
De Trinitatis erroribus : una aproximación filológica a Miguel Serveto by Ana Gómez Rabal( Book )

3 editions published in 2005 in Spanish and held by 7 WorldCat member libraries worldwide

Miguel Servet, eterna libertad : V centenario de su nacimiento (1511-2011) by Ciencia y Europeísmo (Conference) Libertad de Conciencia( Book )

3 editions published in 2012 in Spanish and held by 5 WorldCat member libraries worldwide

Corpus hippocraticum by Hipócrates( Book )

4 editions published in 1996 in Spanish and held by 5 WorldCat member libraries worldwide

Tratado del hombre by René Descartes( Book )

2 editions published in 1994 in Spanish and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

L'amistat by Marcus Tullius Cicero( Book )

1 edition published in 2013 in Catalan and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

Syruporum universa ratio by Michael Servetus( Book )

2 editions published in 1995 in Esperanto and Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

La Formación del lenguaje filosófico latino : Cicerón y Calcidio traductores del Timeo de Platón : memoria by Ana Gómez Rabal( Book )

3 editions published between 1997 and 1998 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Italia en el horizonte by Ana Gómez Rabal( )

1 edition published in 2004 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

La formación del lenguaje filosófico latino : Cicerón y Calcidio traductores del Timeo de Platón by Ana Gómez Rabal( )

in Spanish and held by 1 WorldCat member library worldwide

Las primeras obras teológicas de Miguel Servet : estudio y traducción by Ana Gómez Rabal( )

1 edition published in 2003 in Spanish and held by 1 WorldCat member library worldwide

El lèxic de l'alimentació en la documentació llatina de la Catalunya altmedieval by Adelaida Terol Amigó( )

1 edition published in 2016 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Aquesta tesi doctoral, emmarcada dins del projecte del Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae (UB-CSIC), té com a objecte d'estudi el lèxic referent a l'alimentació que es troba en la documentació llatina del territori lingüístic català dels segles IX-XII. Aquesta documentació conforma un corpus molt ampli (ms de 22.000 documents) i de tipologia molt diversa: donacions, vendes, contractes agraris, testaments, inventaris, judicis, convenis, juraments de fidelitat i judicials, actes de consagració d'esglèsies, etc. El buidatge d'aquestes fonts ha permès registrar 194 mots que denominen aliments o estris per a cuinar, servir, menjar o emmagatzemar aliments. Aquests mots es presenten, en el treball, dividits en dos grans blocs: "Aliments" i "Estris". Pel que fa al primer apartat, s'han registrat termes que denominen genèricament el concepte d'aliment i beguda i, més específicament, termes referents a productes vegetals, que són cereals (i productes elaborats a partir de cereals, com farina, pans i dolços), hortalisses, llegums, fruits i fruites, així com mots que denominen animals i productes d'origen animal, espècies i condiments, guisats i begudes. Pel que fa al segon bloc, s'han recollit termes que designen, en sentit genèric, un conjunt determinat d'estris, així com termes especfics referents a estris de la bateria de cuina, estris de la llar de foc, plats i bols, copes i gerres, estris de la coberteria, estris varis d'elaboració i recipients d'emmagatzematge i transport. Les veus aplegades es presenten sistemàticament en entrades o fitxes que presenten una mateixa estructura i on es fa un estudi exhaustiu del mot, parant especial atenció en l'aspecte etimològic, semàntic, morfològic i evolutiu (dins del territori romànic). Essencialment, el lèxic recollit està format per mots pròpiament llatins, heretats d'etapes anteriors de la llengua, per s'hi registren també innovacions lèxiques (mots de nova creació o prèstecs d'altres llengües) i innovacions semàntiques (mots ja existents que incorporen un nou significat). D'entre els primers, cal destacar la freqüent aparició de catalanismes, més o menys llatinitzats. Així, la barreja constant del llatí i la llengua romànica incipient d'aquest territori forneix una font primordial per al coneixement del català en el seu període preliterari, oferint, en múltiples ocasions, la primera datació de mots que conformen el cabal lèxic d'aquesta llengua
Els hel·lenismes a la documentació llatina de la Catalunya altmedieval (segles IX-XII) : la seva relació amb els glossaris by Marta Punsola Munárriz( )

1 edition published in 2017 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

"La documentació llatina de la Catalunya altmedieval és una rica font d'informació històrica, jurídica i lingüística, així com sobre diversos aspectes de la vida quotidiana. Un dels trets característics d'aquesta documentació és l'ús d'un llenguatge formular i d'unes estructures fixades que fan que, de vegades, la llengua dels diplomes sigui hermètica i poc donada a la innovació. Tot i això, podem observar-hi la inclusió d'un lèxic específic deutor, generalment, de la consulta de glossaris contemporanis a la redacció dels diplomes. Dins aquest lèxic específic, destaca especialment la presència d'hel·lenismes. A la present tesi doctoral oferim un corpus complet d'hel·lenismes procedents de glossaris. A través de l'estudi lingüístic d'aquests termes d'origen hel·lè, hem intentat establir qui els utilitzava, quan i on, i amb quina finalitat." -- TDX
Palabras de notarios e interpretaciones de lectores : entre documentos, poemas y un glosario de latín medieval by Ana Gómez Rabal( )

1 edition published in 2014 in Spanish and held by 1 WorldCat member library worldwide

L'amistat by Marcus Tullius Cicero( Book )

1 edition published in 2013 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Treatise of man by René Descartes( Book )

1 edition published in 1994 in Spanish and held by 1 WorldCat member library worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.75 (from 0.53 for Treatise o ... to 0.99 for L'amistat ...)

Alternative Names
Gómez, Ana

Rabal, Ana Gómez

Rabal, Ana Gómez, 1969-

Languages