WorldCat Identities

Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"

Overview
Works: 50 works in 77 publications in 3 languages and 701 library holdings
Genres: Periodicals 
Roles: Editor
Classifications: QE1, 551
Publication Timeline
.
Most widely held works by Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"
Geologica acta( )

in English and held by 633 WorldCat member libraries worldwide

New insights into the Jurassic record of South America (Andes and Patagonia)( Book )

1 edition published in 2005 in English and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

50 anys de recerca a l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera = 50 años de investigación en el Instituto de Ciencias de la Tierra Jaume Almera = 50 years of research at the Institute of Earth Sciences Jaume Almera by Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"( Book )

3 editions published in 2015 in Catalan and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

Valorització d'escòries d'incineració de residus sòlids urbans en capes granulars del ferm : aplicació experimental de Tagamanent by María Izquierdo( Book )

2 editions published in 2005 in Catalan and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Dinàmica hidrològica d'una petita conca pirenaica de camps abandonats amb pinedes en expansió (Alt Berguedà, Barcelona) by David Rabadà i Vives( Book )

3 editions published in 1995 in Catalan and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Valorización de cenizas volantes para la síntesis de zeolitas mediante extracción de sícilice y conversión directa aplicaciones ambientales by Natàlia Moreno i Palmerola( Book )

2 editions published in 2002 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Niveles, composición y origen del material particulado atmosférico en los sectores Norte y Este de la Península Ibérica y Canarias by María del Mar Viana Rodríguez( )

2 editions published in 2003 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Acta geologica Hispanica by Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"( )

in English and Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

The Occurrence and distribution of trace elements in the Teruel mining district coals and their behaviour during coal combustion : final report by X Querol( Book )

2 editions published in 1996 in English and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Modelación del transporte reactivo en los yacimientos de uranio de la cuenca de Franceville (Oklo-Okélobondo, Gabón) by Joaquín Salas Navarro( )

1 edition published in 2002 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Estudio del funcionamiento hidrológico de una cuenca mediterránea de montaña : Vallcebre, Pirineos Catalanes by Jérôme Latron( Book )

2 editions published in 2003 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Memoria 1996 by Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"( Book )

2 editions published in 1997 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Subbituminous coal deposits of Teruel and Mequinenza mining districts : field trip, guide-book : 20-23 april 1994( Book )

2 editions published in 1994 in English and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Memòria ... by Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"( )

in Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Curso teórico-práctico de ICP-MS by J. L Fernández Turiel( Book )

2 editions published in 1995 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Impacto ambiental de las áreas de minería metálica aplicación de metodologías analíticas no destructivas al análisis geoquímico by Óscar González Fernández( )

1 edition published in 2015 in Spanish and held by 1 WorldCat member library worldwide

La recerca que es presenta en aquesta tesi se centra en l'aplicació de diferents metodologies de mostreig i de diferents tècniques analítiques per l'estudi dels efectes ambientals de la dispersió de metalls al voltant de zones de mineria metàl·lica abandonada. En aquest cas, la metodologia està basada principalment en un anàlisi geoquímic de conca, on es realitzen anàlisis del curs alt d'aquesta conca, per veure la dispersió de metalls des de la mineralització cap a la vegetació i el medi hídric, del curs mitjà, on s'avalua la distribució dels metalls als sediments del llit i de la plana d'inundació i el seu risc potencial, i a la plana al·luvial, on es realitza un anàlisi de la distribució dels metalls als sediments dipositats en aquesta zona i els processos de mobilitat i de precipitació que es poden donar en ells. Per realitzar l'avaluació de l'impacte en aquest tipus de zones és necessari analitzar un gran nombre de mostres i per això es va utilitzar un mètode analític d'altra productivitat com es la fluorescència de raigs X (XRF). En aquest cas es van utilitzar 3 tipus d'instrumentació de raigs X (EDXRF amb geometria triaxial, micro-EDXRF i WDXRF). També es van utilitzar tècniques geofísiques com la tomografia elèctrica per determinar l'extensió i el gruix dels residus miners transportats i dipositats per la rambla a la plana al·luvial i anàlisis microbiològics per veure la possible influència dels bacteris presents als sediments per explicar els processos de mobilitat i precipitació de metalls. Com a principals conclusions, es va observar una lixiviació de metalls cap al medi hídric fins i tot a pHs bàsics cosa que no és habitual, l'existència d'un risc de remobilització de metalls a partir dels sediments de la plana al·luvial en episodis de pluja intensa i la possibilitat de la tomografia elèctrica com a tècnica per delimitar l'extensió dels residus miners en la plana al·luvial. A més, també es va demostrar la capacitat de la tècnica de XRF per determinació elemental en aigües de mina com a tècnica alternativa a les classiques
Geological and structural controls on La Garrotxa monogenetic volcanic field (NE Iberia) by Xavier de Bolós Granados( )

1 edition published in 2014 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

La present Tesi Doctoral es centra en els controls geològics i estructurals del vulcanisme monogenètic. S'ha posat especial atenció a la part més superficial de la litosfera i en el paper que juga aquesta zona en determinar la distribució de punts emissors i estils eruptius. S'ha seleccionat com a cas estudi el Camp Volcànic de la Garrotxa (GVF) (NE d'lberia). Aquest és encara poc conegut i ha esdevingut un lloc ideal per l'aplicació d'estudis multidlsciplinaris com els treballs que constitueixen aquesta Tesi Doctoral, integrant mètodes geofísics. treballs de camp, ¡ anàlisis geomorfològics i estructurals. Els primers dos treballs s'han portat a terme al sector Nord del GVF. Aquests estudis s'han basat en l'aplicació de diverses tècniques geofísiques, identificant així les estructures tectòniques principals I obtenint una informació detallada del basament. El tercer treball també s'ha realitzat a partir d'un estudi multigeofísic. En aquest cas al sector Sud del GVF, concretament al volcà de la Crosa de Sant Dalmai. Els resultats han permès la realització d'un model de la part superior de la diatrema, determinant la seva estructura interna i origen. Els resultats obtingut suggereixen que la tomografia elèctrica resulta una eina eficaç per l'estudi dels diferents tipus d'edificis monogenètics. D'aquesta manera es presenta un treball breu amb diferents exemples de l'estructura dels cons volcànics de la zona. Combinant aquests resultats amb informació geològica de camp, s'ha realitzat la primera cartografia vulcanoestratigràfica del GVF. Finalment, s'ha fet un anàlisi volcanoestructural de tot el camp volcànic, el qual Inclou la distribució geoestadística de falles, fissures i punts emissors, identificació morfo-estructural de lineacions, anàlisi morfomètric dels cons i cràters, localització de la sismicitat registrada de la zona i gasos derivats del mantell en surgències i pous, com a guia per identificar falles actives o fractures obertes, amb l'objectiu de definir els controls estructurals d'aquest vulcanisme. Tot els resultats obtinguts han permès entendre el transport del magma des de la litosfera fins la superfície, i representen un eina essencial per una correcta avaluació de la perillositat volcànica al GVF. Tanmateix, les metodologies descrites estableixen una pauta general per l'estudi dels camps monogenètics actius
Estudi de la subsidència i estructura litosfèrica del marge occidental de la Península Ibèrica by Joana d'Arc Carbonell López( Book )

1 edition published in 1998 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Determinación por métodos indirectos del área de impacto de una central térmica de carbón by José F Llorens Benito( )

1 edition published in 1996 in Spanish and held by 1 WorldCat member library worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.44 (from 0.41 for Memoria 19 ... to 0.99 for New insigh ...)

Alternative Names
Consejo superior de investigaciones cientificas (Espagne). Institut de ciències de la terra Jaume Almera (Barcelone)

Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (Espanya). Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera

Consejo Superior de Investigaciones Científicas Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera

Consejo Superior de Investigaciones Científicas Institute of Earth Sciences "Jaume Almera"

Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Spain) Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"

Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Španělsko) Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"

CSIC. Institut de ciències de la terra Jaume Almera (Barcelone)

Geociencas Barcelona Organismo español del CSIC

Geosciences Barcelona

ICA (Barcelone)

ICTJA

ICTJA (Barcelone)

IJA

Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera

Institute of Earth Sciences Jaume Almera

Institute of earth sciences Jaume Almera (Barcelone)

Instituto de ciencias de la terra Jaume Almera (Barcelone)

Instituto de Ciencias de la Tierra Jaume Almera

Instituto de Ciencias de la Tierra Jaume Almera gebouw in Catalonië, Spanje

Universidad Barcelona Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera

Universidad de Barcelona Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera"

Universidad de Barcelona Institute of Earth Sciences "Jaume Almera"

Languages
English (21)

Spanish (14)

Catalan (11)