WorldCat Identities

Marí Bernat, Antonio R. (Antonio Ricardo)

Overview
Works: 203 works in 274 publications in 4 languages and 391 library holdings
Genres: Conference papers and proceedings 
Roles: Author, Editor, Contributor
Classifications: TG315, 624.1834
Publication Timeline
.
Most widely held works about Antonio R Marí Bernat
 
Most widely held works by Antonio R Marí Bernat
Formigó armat i pretensat : exercicis curts de bases de càlcul i estats límits by Antonio R Marí Bernat( )

8 editions published between 2006 and 2009 in Catalan and held by 66 WorldCat member libraries worldwide

"Formigó armat i pretesat. Exercicis curts de bases de càlcul i estats límits. Adaptat a la Instrucció EHE-08 és un llibre concebut bàsicament com a material d'autoaprenentatge per als estudiants d'estructures de formigó en titulacions d'enginyeria de camins, obres públiques, arquitectura i arquitectura tècnica. L'objectiu principal d'aquesta obra és que l'estudiant pugui consolidar autònomament els coneixements a base d'aplicar-los en diversos casos, extrets sovint del context professional. Per aconseguir-ho, s'ha elaborat aquesta extensa col·lecció d'exercicis, els quals es poden resoldre, en tots els casos, amb menys de trenta minuts. Tots els problemes que s'hi inclouen van ser adaptats a la nova Instrucció de formigó estructural (EHE-08). Per a l'elaboració del material que recull aquesta publicació, els autors han comptat amb ajudes per a l'elaboració de material docent i innovació educativa de l'ETSECCPB de la UPC i de millora de la qualitat docent (MQD) de l'AGAUR, del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, com també amb la col·laboració de les persones següents: Marta de la Torre, Caterina Ramos, Roser Valls, Mònica Martínez, Juan Carlos Rosa i Pedro Aguilera" -- Iniciativa Digital Politècnica
Recent advances in bridge engineering : evaluation, management and repair : proceedings of the US-Europe Workshop on Bridge Engineering, Barcelona, 15-17 July 1996 by US-Europe Workshop on Bridge Engineering( Book )

12 editions published in 1996 in English and held by 41 WorldCat member libraries worldwide

Hormigón armado y pretensado by Juan Murcia Vela( Book )

8 editions published between 1993 and 2004 in Spanish and held by 13 WorldCat member libraries worldwide

Hormigón armado y pretensado : ejercicios( )

2 editions published in 1999 in Spanish and held by 11 WorldCat member libraries worldwide

Hormigón armado y pretensado : ejercicios : adaptado a la instrucción EHE( Book )

1 edition published in 1999 in Spanish and held by 9 WorldCat member libraries worldwide

Nonlinear geometric, material and time dependent analysis of three dimensional reinforced and prestressed concrete frames by Antonio R Marí Bernat( Book )

2 editions published in 1984 in English and held by 7 WorldCat member libraries worldwide

Hormigón armado y pretensado by Juan Murcia Vela( Book )

4 editions published between 1993 and 1997 in Spanish and held by 6 WorldCat member libraries worldwide

Hormigón armado y pretensado - II by Juan Murcia Vela( Book )

1 edition published in 1995 in Spanish and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

Jordi Teixidor : la ausencia : Palacio de los Condes de Gabia, [mostra, Granada], 18 de noviembre-31 de diciembre 1993( Book )

1 edition published in 1993 in Spanish and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Estudio experimental del comportamiento de vigas de hormigón armado descimbradas a tempranas edades by Isabel Serrá Martin( Book )

3 editions published between 1994 and 2008 in Spanish and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Estudio experimental y númerico del comportamiento en servicio y rotura de puentes continuos prefabricados monoviga by Gustavo Ariel Pérez( Book )

3 editions published in 2000 in Spanish and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Projecte d'una passera a l'Avinguda Meridiana de Barcelona by Joan Agustí i Garcia( )

2 editions published in 2011 in Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

L'Avinguda Meridiana és un dels accessos viaris pel nord de la ciutat de Barcelona. Durant les últimes dècades, l'entorn de la via ha adquirit un caràcter cada vegada més urbà fins al punt que l'extrem més extern, que enllaça la C-58, A-17 i C-33 ha estat cedit per la Generalitat de Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona. La ubicació del projecte es troba, per tant, en aquest punt estratègic que enllaça les diverses vies d'accés a la ciutat comtal per a crear una via principal que penetra dins el teixit urbà. En aquest punt es projectarà un pas superior que creuarà l'Avinguda Meridiana i que es convertirà en la nova porta d'entrada a la ciutat
Interacción flexión-cortante-axil en piezas de hormigón armado by Víctor Romía Portolés( )

2 editions published in 2007 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Actualmente la mayoría de los métodos utilizados para proyectar estructuras de hormigón armado tratan por separado la respuesta de la sección frente a estados últimos de flexión compuesta y cortante. Sin embargo, el estudio de secciones de hormigón armado sometidas a esfuerzos combinados de flexión, cortante y axil es muy frecuente en la práctica. Esto ha propiciado la realización de campañas experimentales en todo el mundo que resaltan la necesidad de una formulación que explique el comportamiento a cortante bajo solicitaciones normales y tangenciales combinadas. La actual instrucción española del hormigón EHE introduce parcialmente en su formulación aspectos relativos a la interacción de esfuerzos en el término que cuantifica la contribución del hormigón al esfuerzo cortante de agotamiento por tracción en el alma. Tanto la intuición como la práctica indican que el término que tiene en cuenta la contribución de la armadura pasiva a dicha resistencia a cortante debería depender de alguna manera de los esfuerzos de flexión y axil. El Documento 0 de la nueva instrucción EHE incorpora ya esta última modificación. En esta tesina se ha realizado un estudio del comportamiento a cortante frente a solicitaciones combinadas de flexión, cortante y axil en dos tipologías de secciones con el modelo numérico antes mencionado. Las dos geometrías del análisis han sido sección rectangular y tubular. La primera, por ser de las más utilizadas en la práctica (principalmente en edificación), y la segunda por la inexistencia de una formulación explícita para el cálculo de la respuesta a cortante en los distintos textos normativos. Aprovechando las ventajas de la modelización numérica con elementos finitos, se han analizado la evolución de las deformaciones y tensiones y sus distribuciones en la sección. Se han realizado diagramas esfuerzo-deformación para flector y cortante, así como gráficos de tensiones normales y tangenciales en el hormigón para ambos tipos de secciones en aras de presentar y comprender el problema
Model teòric i verificació experimental de la deformació transversal del formigó sota càrrega cíclica by Josep M Solé Solé( )

2 editions published in 2010 in Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Habitualment, el càlcul de seccions de formigó armat s'aborda suposant que el material està sotmès a un estat de tensió uniaxial. No obstant això, realment, en un gran nombre de casos el formigó es troba en un estat tensional multiaxial, encara que en ser les tensions normals en una direcció molt superiors a les existents en les altres s'efectua aquesta simplificació. L'estat multiaxial, en elements lineals com pilars i bigues, apareix a causa de la deformació transversal del material deguda a l'efecte Poisson. Els cèrcols (o altres elements, com camises de fibres) tendeixen a coartar l'expansió transversal, es tensionen i exerceixen pressió sobre el formigó. Com és sabut, la resistència del formigó multicomprimit és superior a la que té sota compressió uniaxial. Per a càrregues de servei, la deformació transversal ve governada pel mòdul de Poisson i, per tant, és relativament petita. Ara bé, sota alts nivells de càrrega, l'expansió transversal creix i la seva influència pot ser important. Aquest és el cas, per exemple, de càrregues sísmiques. En l'actualitat existeixen multitud d'estudis per caracteritzar el comportament del formigó sota compressió uniaxial, així com del formigó confinat de manera activa o passiva. Tanmateix, la informació respecte al comportament transversal del formigó no confinat és escassa. Aquesta tesina pretén cobrir aquest buit, seguint la línia de la tesina prèviament desenvolupada per Teresa Jori. Per fer-ho, s'ha realitzat una campanya experimental sobre provetes de formigó de resistències 35, 45, 60 i 80 MPa, les quals s'han sotmès a compressió uniaxial i s'ha registrat la seva deformació transversal. S'han realitzat assajos tant de càrrega cíclica com monòtona. S'ha prestat especial atenció al comportament del formigó després d'assolir la seva tensió màxima. És per aquest fet que els assajos s'han controlat mitjançant una funció de feedback que combina desplaçament i càrrega, ja que amb els mètodes convencionals de control l'assaig per als formigons d'alta resistència és inestable. S'ha constatat que, en post-pic, la deformació transversal del formigó és molt major i que, aproximadament, es relaciona linealment amb la deformació axial a través del mòdul de dilatació. Els resultats experimentals també han servit per caracteritzar la corba envolvent, així com les corbes de recàrrega i descàrrega. Un cop tractades les dades i analitzades qualitativament, s'ha desenvolupat un model analític per predir la deformació transversal a partir de la deformació axial. El model té com a entrades, únicament, la resistència del formigó i la seva deformació axial a tensió màxima. El model és capaç de predir força acuradament el comportament transversal del formigó, també sota càrrega cíclica, i tenir en compte com es veu afectat per la resistència. Ara bé, s'ha revelat incapaç de predir el comportament del formigó de més alta resistència, ja que en ell es donen una sèrie de fenòmens ("snapback", principalment) molt complexos de modelar
Pas superior sobre la línea de ferrocarril d'alta velocitat al seu pas per Elx by Xavier Bordallo Vilardaga( )

2 editions published in 2010 in Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

L'objecte d'aquest projecte és definir i valorar les obres corresponents a la reposició del camí vell de Crevillent que degut al pas de la línea de ferrocarril d'alta velocitat de Llevant, Madrid-Murcia, queda tallat. Per tal de que aquest camí no quedi tallat a la circulació, exigit per llei al tractar-se d'una via pecuària, aquest projecte es marca com a principal fita la realització d'un pas superior per salvar el pas de la línea d'alta velocitat. La reposició del camí vell de Crevillent es planteja per donar prioritat al pas dels vehicles amb una calçada de 7,00 metres, amb una amplada de 3,5 metres per cada sentit de circulació, i una vorera 0,50 metres en cada costat (com està en l'actualitat); mentre que en el pas superior, s'augmentarà l'ampla del camí, fins el punt de realitzar una calçada de 8,00 metres, amb una amplada de 3,5 metres per cada sentit de circulació, i una vorera de 2,00 metres en cada costat. La solució adoptada pel pas superior es tracta d'un pont llosa amb llums de 20,43 + 21,52 + 20,43 metres. El tauler es dissenya amb les dimensions ja esmentades. El cantell de la llosa és de 1,00m. en la vora, i creixent cap a l'interior d'acord amb el 2% de pendent pel drenatge de l'aigua. Es projecte una llosa amb un nucli de 9,10m d'ampla, i amb uns voladissos laterals de 1,95 metres a cada costat. Els recolzaments intermedis es resolen sobre piles de fust únic i secció apantallada rematades per semicercles. L'altura de les dues piles és de 12,00 metres sota la cara inferior de la llosa i fins a la coronació de la sabata i la seva vinculació amb el tauler és rígida, per encastament directe, sense interposició d'un aparell de recolzament específic. La fonamentació de les piles és directa, mitjançant sabates recolzades en el terreny. El recolzament del tauler en els estreps es realitza mitjançant aparells de neoprè armat. Es disposen dos per cada estrep, amb una equidistància de 6,60 metres per encastar a torsió el tauler, i evitar el desenganxament de qualsevol dels recolzaments. La fonamentació és directa mitjançant sabates. Per poder donar continuïtat a aquest camí durant l'execució del pas superior, es planteja un desviament de la mateixa que s'executarà abans de l'inici de la construcció del pas superior, i que es demolirà un cop acabada l'execució del pas superior i la pertinent adequació del nou traçat del camí vell de Crevillent
Paso superior sobre la A8 para acceso a centros comerciales en Barakaldo (Vizcaya) by Jesús Miguel Bairán García( )

2 editions published in 2007 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Resistencia a esfuerzo cortante de vigas pretensadas de hormigón autocompactable de alta resistencia by Sandra Salvat Solé( )

2 editions published in 2004 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

El hormigón autocompactable ha representado uno de los mayores avances en la tecnología del hormigón en esta última década. No obstante, es presumible que el uso de estos hormigones implique una reducción de la resistencia a cortante respecto de los hormigones convencionales al verse reducido el fenómeno del engranamiento entre caras de fisura. Por su reciente aparición, la Instrucción Española EHE, al igual que las de muchos otros paises, no contempla el uso de estos hormigones. El objetivo principal de esta tesina es estudiar el comportamiento frente a esfurezos cortantes de vigas prefabricadas pretensadas de hormigón de alta resistencia. Tamíén se estudia la influencia de otros factores en la resistencia a cortante, como son el nivel de pretensado o la presencia de armadura pasiva longitudinal de alma
Optimized bridge design of medium span bridges in ultra high strength fiber reinforced concrete by Genís Concha Farré( )

2 editions published in 2011 in English and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Through this thesis, a comparison between traditional concrete and new material called ultra high fiber reinforced concrete have been done in order to know which material is more suitable for the superstructure of a typical Dutch bridge of 30 meter of span. This report is structured in four main chapters: state of the art, technical study, economic study and sustainability study. Over the first part of the report, an initial approximation to this UHPFRC has been included. For instance, several current structures such as bridges or buildings are treated to acknowledge the reader about the variability of applications of this material. Throughout the state of the art and design values chapters when the innovative and developed properties such as the high cylinder strength obtained through a very low water-cement ratio, improved microstructure and high packing density of this new concrete are explained. Among the advantages of this concrete, the most important are the improved ductility of the concrete and the possibility to save bending and shear stress reinforcement due to the steel fibers that are incorporated in the concrete matrix. Another advantage due the improved concrete mixture is the high resistance against corrosion which leads to an increased durability of the concrete. In the second part of the report is where all the superstructure bridge designs and optimization procedures are specified. From all the available options, the simple support slab on a UHPFRC T-inverted beam and I-beam are studied. Since making a detailed design is not the target of the thesis, only the serveciality limit stages and the ultimate limit stages verifications for bending foreces, shear stress verification and vertical deflection of the structure have been worked out. But, these simple three verifications are enough to realize the huge gap in technical behavior between both materials. For instance, much less concrete, active and passive reinforcement are needed to fulfill the serveciality requirements of the structure. After the technical design stage, the main criterion to choose the best optimized option is the cost efficiency. Through this chapter several direct costs such as the concrete, reinforcement and soil costs have been treated in order to find out the cheapest design. The results shows that the superstructure itself is more expensive with UHPFRC concrete, but with the soil costs it comes up that the UHPFRC design is much cheaper than with the traditional concrete. As a conclusion, it can be said that in a near future, this material can be really interesting for ultra high performance structures
Comportamiento en servicio y resistencia a esfuerzo cortante de forjados unidireccionales continuos con armadura básica en celosía construidos in situ by Marta de la Torre Estapé( Book )

2 editions published in 2005 in Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Límites de esbeltez para soportes esbeltos de hormigón con sección rectangular by Jesús Villar Juan( )

2 editions published in 2004 in Esperanto and Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.67 (from 0.41 for Formigó a ... to 0.99 for Recent adv ...)

Formigó armat i pretensat : exercicis curts de bases de càlcul i estats límits
Covers
Alternative Names
Antonio Marí onderzoeker

Bernat, Antonio R. Marí

Marí, Antoni R.

Marí, Antonio

Marí, Antonio Antonio R.

Marí, Antonio R.

Marí, Antonio R. (Antonio Ricardo)

Marí Bernat, Antoni R.

Marí Bernat, Antonio

Marí Bernat, Antonio R.

Marí Bernat, Antonio Ricardo

Languages