WorldCat Identities

Universitat Rovira i Virgili Departament d'Història i Història de l'Art

Overview
Works: 134 works in 155 publications in 5 languages and 183 library holdings
Publication Timeline
.
Most widely held works by Universitat Rovira i Virgili
How far religious freedom goes in a laic state : alevis of Turkey doctoral thesis by Didem Doganyilmaz( )

2 editions published in 2014 in Catalan and English and held by 8 WorldCat member libraries worldwide

"Este estudio tiene el objetivo de analizar las necesidades del alevismo como una creencia y los límites de la libertad que los alevís han tenido desde la fundación de la República de Turquía, al mantener y practicar sus componentes culturales y religiosos entre una estructura estatal laica y la sociedad tradicionalmente musulmana sunita. Pone el centro del debate en los límites de la libertad religiosa de un grupo de terminado, es decir los alevís, en una estructura del Estado laico, que debe tratar de mantener su distancia hacia cualquier identidad religiosa, sin optar por ninguna de ellas. Esta tesis se centra en la falta de reconocimineto del alevismo y la limitación de la libertad religiosa en un enfrentamiento entre la identidad tradicional otomano-islámica y laica republicana. Por tanto, las determinaciones tienen el objetivo de destacar el lugar de los alevís en la historia política de la República de Turquía, que se ha cumplido con la competición concreta de dichas identidades, y hablar de las dificultades a las que se han enfrentado los alevís, como consecuencia de su identidad religiosa no reconocida oficialmente por ninguno de las dos identidades y sus consecuentes limitaciones."
Societat i espectacles musicals a Barcelona (1881-1936) by M. Montserrat Esporrín i Pons( )

1 edition published in 2017 in Catalan and held by 7 WorldCat member libraries worldwide

En aquest estudi, emmarcat entre finals del s. XIX fins abans de la Guerra Civil, volem analitzar la relació que hi ha entre la societat barcelonina i els espectacles musicals als quals assistirà. Partim de la base que ens trobem dins d'un període convuls pel replantejament de les idees i els valors, fet que no solament trasbalsarà la vida quotidiana d'aquesta societat, sinó que també es farà patent un canvi que desembocarà en la creació de nous locals d'oci i diversió, els quals oferiran espectacles més d'acord amb la nova forma de pensar i viure i també més adients als gustos musicals i, en general, artístics que aquesta societat demana; tot això sota la influència de les noves tendències artístiques que marcarà París. També els estils musicals seran diferents, perquè harmonies trencadores provinents del Nou Continent confluiran a Europa i canviaran l'estètica musical fins llavors existent. Amb tot, volem arribar a demostrar que aquesta marea pertorbadora dins de l'àmbit social i musical acabarà interrelacionant-se i fusionant-se amb els models artístics ja existents, dels quals en sortirà una concepció musical nova, sense oblidar allò que anomenem "clàssic."
Ascetisme i Monacat Tardoantic a La Tarraconense (SS. IV-VII). Una Aproximació Sociocultural i Arqueològica by Anna Moya Oller( )

1 edition published in 2018 in Catalan and held by 7 WorldCat member libraries worldwide

Com succeeix a la resta de territoris de l'Imperi romà d'Occident, en la Tarraconense els primers indicis sobre el monacat són pocs i es concentren a partir de la segona meitat del segle IV. En aquest moment no es pot parlar d'un moviment institucionalitzat, però si de manifestacions ascètiques que l'Església anirà reglamentant a mesura que passi el temps i sobretot -influïts en la seva evolució- de les conseqüències del moviment priscil·lianista, que va generar sentiments de desconfiança vers tota pràctica cristiana fora del control eclesiàstic. Hem pogut observar una forta presència de l'eremitisme de manera continuada i els intents de jerarquia per imposar els models cenobítics. Les fonts fan notar que l'ascesi femenina va ser molt rellevant i respectada des d'un principi. Moltes d'aquestes dones, dels que ens han perdurat els seus noms (i això ja és un fet insòlit) van actuar com agents de de transformació social en el nou panorama cristià. En plena època visigoda ja es pot observar com els monestirs es van anar convertint en cèl·lules protofeudals de control jurisdiccional i patrimonial. De la mateixa manera que les relacions entre bisbes, abats i monjos es basaven en lligams de dependència, situació en part heretada de la tardorromanitat. En definitiva, amb aquest treball hem volgut mostrar la presència monàstica primera en el nord-est de la Península Ibèrica, quina va ser la seva evolució i en què es va caracteritzar
Sant Fructuós de Tarragona. Aspectes històrics i arqueològics del seu culte, des de l'antiguitat a l'actualitat by Andrés Muñoz Melgar( )

1 edition published in 2013 in Catalan and held by 7 WorldCat member libraries worldwide

El bisbe Fructuós i els diaques Auguri i Eulogi foren martiritzats a l'amfiteatre de Tàrraco, l'any 259. La informació primigènia del fet descansa en un text litúrgic-hagiogràfic anomenat Passio Fructuosi (s. III-IV). La tesi analitza el document i el desenvolupament del culte cristià d'aquests sants, des d'una dimensió històrica i arqueològica. S'analitzen, a través del temps, les evidències materials d'aquest culte a partir d'espais, edificacions cultuals, relíquies, documents hagiogràfics o eucològics. Aquest anàlisi permet valorar, diacrònicament i globalment, l'impacte que aquest fenomen ha tingut sobre aspectes com la transformació de la morfologia urbana, aspectes fundacionals de la ciutat cristiana tardoromana o medieval, la lectura simbòlica i litúrgica dels temples i dels espais lligats a la memòria d'aquests màrtirs en època antiga i medieval, les relacions de poder institucional, la transformació de la cultura i els costums, els signes d'identitat dels pobles o les implicacions de caràcter religiós i espiritual
La modernizacion politica en el nuevo Marruecos: entre los atentados de Casablanca y la primavera rifena, 1999-2017 by Abdellatif Echtioui( )

1 edition published in 2018 in Spanish and held by 7 WorldCat member libraries worldwide

En general, esta tesis se representa como un análisis detallado de las circunstancias y los retos políticos del nuevo Marruecos, desde 1999 hasta 2017, haciendo un especial enfoque en las graves consecuencias de los atentados de Casablanca de 2003 sobre el proceso modernizador y los sectores mas recalcitrantes como el islamismo y la prensa libre. Sin olvidar el estudio de las circunstancias y las consecuencias de la revueltas del 11 de febrero de 2011 protagonizadas por activistas de diferentes corrientes políticas, y hoy en día con la primavera rifena que, en definitiva, demuestra que nada ha cambiado en Marruecos en general, y en el Norte del país en particular, y en fin la tesis propone ciertas soluciones después de diagnosticar los diferentes obstáculos del proceso de modernización política
Estudi dels patrons mètrics arquitectònics i urbanístics del món ibèric (segles V-II AC) tesi doctoral by Pau Olmos Benlloch( Book )

2 editions published between 2010 and 2011 in Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Pràctiques de consum ritual al curs inferior de l'Ebre. Comensalitat, ideologia i canvi social (S. VII-VI ANE) tesi doctoral by Samuel Sardà Seuma( Book )

2 editions published in 2010 in Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Presoneres del moviment republicà irlandès . Her majesty's armagh prision 1971-1982 Tesi doctoral by Mireia Ros Domènech( )

2 editions published between 2013 and 2014 in English and Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

La present investigació analitza la invisibilitat del paper de les dones del moviment republicà irlandès encarcerades a la única presó per a dones del Nord d'Irlanda: Her Majesty's Armagh Prison entre 1971 i 1982, moment en que al centre de la lluita republicana es trobaven la resistència, la lluita, les reivindicacions, les campanyes i les protestes que duien a terme els presoners i les presoneres primer en protesta per la introducció de l'internament sense judici previ i després per a la recuperació de l'estatus polític. L'anàlisi del període es complementa amb una lectura en clau de gènere de la història del nacionalisme irlandès del segle XX i amb l'evolució del feminisme al Nord d'Irlanda
Geología sedimentaria y lugares de ocupación prehistóricos de la Cueva de Maltravieso (Cáceres, España) tesis doctoral by Eva Mancha Flores( Book )

2 editions published in 2011 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Il Mediterraneo interiore. Un nuovo paradigma transculturale by Giacomo Arnaboldi( Book )

2 editions published between 2014 and 2016 in Italian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

La incapacitat de l'actual model societari de prospectar solucions viables a les derives terroristes, a la concentració de la riquesa, a la degradació ambiental, als desequilibris socioeconòmics entre Nord i Sud, als problemes de convivència multicultural i a la degeneració del mòn de la política invoquen la necessitat d'un nou paradigma que reestructuri, a llur arrel més profunda, els nostres esquemes col·lectius de relació amb la realitat. Encara que en aquests últims anys s'hagin multiplicat les veus que demanen un canvi ètic dels nostres models de convivència, la trasformació paradigmàtica esperada es podrà fer només amb una nova manera de pensar les relacions entre els clàssics dualismes d'oposició: Occident vs Islam, raó vs irracionalitat, ciència vs religió, etc. En aquest estudi proposem un nou enfocament d'interpretació de la realitat, una lògica contradictorial capaç d'acollir amb nou rigor científic la dimensió del Sagrat i obrir-se amb ulls renovats a les tradicions religioses. A partir d'un estudi aprofundit i crític de la filosofía de S. Lupasco, i amb la contribució del pensament de A.N. Whitehead i R. Panikkar, intentem l'elaboració d'allò que, amb l'ajuda de les paraules de L. Duch, anomenem una Logomítica musical, una lectura filosòfica, epistemològica i ontològica del real capaç d'acollir la dimensió del Sagrat com a una triple experiència a-lògica reclamant un paper fonamental també en els dominis de les ciències exactes (física quàntica, cosmologia i biologia): l'experiència tímbrica, rítmica i melòdica de l'Ésser. Aquesta perspectiva experiencial ens permet també definir un nou enfocament d'estudi sobre les religions, moltes de les quals prenen part en aquest estudi a l'elaboració d'un model filosòfic transcultural. Acabem amb un exercici d'hermenèutica contradictorial dirigit a descobrir l'articulació simfònica entre els monoteismes i a deliniar, d'aquesta manera, els rastres d'un possible renaixement transcultural que podria veure la llum en el Mediterrani
Remontajes de restos faunísticos y relaciones entres áreas domésticas en los niveles K, L y M del Abric Romaní (Capellades, Barcelona, España) tesis doctoral by Ma. Cristina Fernández Laso( Book )

2 editions published in 2010 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Historia de las medicinas alternativas y complementarias en les Terres de l'Ebre durante la edad contemporánea tesis doctoral by Joaquín María García Roselló( Book )

2 editions published in 2011 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

El conjunto de grabados rupestres de la región de El Arenoso-El Sásabe (Sonora, México). Contextualización tipológica y crono-cultural by Beatriz Menéndez Iglesias( Book )

2 editions published between 2019 and 2020 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

La present tesi es centra en l'estudi de vuit conjunts d'art rupestre descobert paper projecte: Poblamiento Temprano en el Noroeste de Sonora (PTNOS) i dirigit per Instituto de Investigaciones Antropológicas de la UNAM (Mèxic), on participa un equip de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES, Tarragona). L'àrea d'estudi és troba a la regió de El Arenoso-El Sasabe (Sonora, Mèxic) -des de un punt de vista arqueològic- una àrea pràcticament desconeguda.La investigació proporciona la documentació i classificació de 241 roques amb un total de 1492 representacions figuratives i abstractes. Les reproduccions digitals d'aquest treball van ser realitzades utilitzant programes digitals, Photoshop i DStretch per ImageJ. L'aplicació d'aquests mètodes ha millorat notablement l'observació, descripció i classificació de les imatges gravades, de una altra part, hem creat una base de dades i han renovat la tipologia antiga, essencial per establir analogies amb altres conjunts d'art rupestre i aprofundir en els patrons i models de distribució, d'aquesta iconografia prehistòrica i prehispànica del nord-oest de Mèxic i el sud-est dels Estats Units.La tesi proporciona i avalua la informació sobre els nous descobriments arqueològics de la va regir els, situats durante els temporades del projecte PTNOS, i la investigació repensa una hipòtesi de treball, amb l'extensió del marc cronocultural per l'origen i el desarrollo d'aquests conjunts de cavernes, de moment, és localitzen entre l'últim període Arcaic (primers mil•lennis a.C.) i l'aparició de l'agricultura primerenca i als turons (segles II-XV)
Primeras ocupaciones humanas en la Península Ibérica paleoeconomía en la Sierra de Atapuerca (Burgos) y la cuenca de Guadix-Baza (Granada) durante el pleistoceno inferior : tesis doctoral by Rosa Huguet Pàmies( Book )

2 editions published between 2007 and 2010 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

La integración y la afiliación comunitaria, colectiva y nacional de la minoría cristiana en Siria tesis doctoral by Rana Haffar( )

2 editions published in 2012 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Mirar la realidad una aproximación al master en Documental de Creación de la Universitat Pompeu Fabra (1997-2009) by Beatriz Comella Dorda( )

2 editions published in 2009 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Tafonomía de micromamíferos del Pleistoceno Inferior de la Sierra de Atapuerca (Burgos) la Sima del Elefante y la Gran Dolina : tesis doctoral by Maria Bennàsar Serra( Book )

2 editions published in 2010 in Spanish and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.70 (from 0.64 for How far re ... to 0.77 for How far re ...)

Languages