WorldCat Identities

Rivero Marginedas, Lluís

Overview
Works: 15 works in 20 publications in 3 languages and 22 library holdings
Roles: Author
Publication Timeline
.
Most widely held works by Lluís Rivero Marginedas
Estudio gravimétrico del Pirineo oriental by Lluís Rivero Marginedas( Book )

3 editions published between 1993 and 1995 in Spanish and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

Utilització de la prospecció geoelèctrica en la delimitació i caracterització d'un plomall contaminant by Laia Carbonell Merino( )

2 editions published in 2006 in Catalan and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

En el segënt treball s'estudia la delimitació i caracterització d'un plomall contaminant a la població de Torelló. Definim contaminació del medi hídric com la presència en l'ambient de qualsevol agent químic, físic, biològic o una combinació de varis agents, en formes i concentracions diferents de tal manera que, de forma directa o indirecta, impliquen una alteració perjudicial per a la qualitat de l'aigua en relació amb els usos posteriors o amb els seus serveis ambientals. El desenvolupament dels païssos, seguint el de la seva industrialització requereix grans quantitats d'aigua i el seu ús per a les diferents activitats suposa la inclusió en les aigües d'elements extranys, afectant a la qualitat de l'aigua en el seu estat natural. La falta de legislació durant la dècada dels anys 80 i les negligències per part de les indústries fa que es trobin episodis de contaminació greus. El cas que estudiem es tracta d'una contaminació puntual, és a dir, la font de contaminació es localitza en un punt, del subsòl causada per vessaments incontrolats d'origen industrial. En aquesta zona es troben contaminants orgànics inmiscibles en aigua, que podrien provenir de l'activitat industrial desenvolupada a la zona, i contaminants associats a aigües àcides. Per realitzar aquest estudi utilitzem les tècniques de prospecció elèctrica, que tenen l'avantatge que són mètodes no destructius i tenen una cobertura contínua en l'espai. Concretament, els mètodes que utilitzem són el de tomografia elèctrica de resistivitats i el de polarització induïda. La tomografia elèctrica ens dóna informació del subsòl en forma de pseudoseccions. Aquestes pseudoseccions, a on es representen els valors de resistivitat dels materials, donen informació de la composició del subsòl i de la seva estructura. Per un altre costat, la polarització induïda ens dóna informació de masses amb contingut metàl·lic els quals associem al contaminant. El resultat de la polarització induïda també és en forma de pseudoseccions a on es representen els valors de carregabilitat dels materials del subsòl. Amb aquests dos mètodes es pot delimitar la via preferencial de circulació del contaminant pel subsòl des del seu focus
Geoelectrical characterization of sulphate rocks by Ander Guinea Maysounave( )

3 editions published in 2012 in English and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Aplicació de diferents tècniques geofísiques per a la caracterització geotècnica del terreny by Bernat Mases Ylla-Catala( Book )

1 edition published in 2019 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Mitjançant diferents tècniques geofísiques, com ara, la tomografia elèctrica, sísmica de refracció i sísmica passiva; es podrà realitzar una caracterització del terreny, obtenint informació sobre la resistivitat, estratigrafia, i ripabilitat del terreny. A més d'aquesta caracterització geofísica; la combinació de la sísmica de refracció i la sísmica passiva permetrà obtenir els mòduls geotècnics del terreny, com ara coeficient de Poisson, mòdul de Young, , etc
Seismic characterization of shallow subsoil with passive seismic prospecting at Rapolano Terme (Northern Apennines, Italy) by Pierre Del Cos Duthoit( )

1 edition published in 2016 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Passive seismic surveys have become popular in the last decades. Especially because it shows a high capacity for seismic subsoil characterization for a cheap cost. In particular, it is largely used for identification of seismic amplification site effects. The results have the capacity to define areas with the same seismic behaviour, more precisely whether the ground motion generated by a possible earthquake will be amplified or not. To furnish the results, a large area was covered by the HVSR (Horizontal to Vertical Spectral Ratio) single station survey. In addition, few array multi-sensor configurations have been set. The correlation of all results aim to obtain the shear wave velocity - depth profiles and the identification of areas susceptible of seismic motion amplification. As well, another goal of this work is to clarify the presence of the Rapolano Fault (an important geological structure that delimits the East margin of the Siena basin). Finally, this study aspires to confirm the capability of the passive seismic prospecting techniques
Determination of deformation properties by testing and calculation of settlements by Sonia Gumbau Rodríguez( )

1 edition published in 2013 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Càlcul d'assentaments en sòl orgànic per la construcció d'una piscifactoria
Delimitació de la intrusió salina al delta de La Tordera mitjançant F.D.E.M. by David Arranz Gaseni( )

1 edition published in 2004 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Utilització de mètodes geofísics i de tomografía elèctrica en control de una contaminació per hidrocarburs by Albert Aquilina Claramunt( )

1 edition published in 2003 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Geologia del subsòl de les comarques del Berguedà i el Solsonès en base a la interpretació conjunta de dades de gravimetria i de sísmica by Lluís Rivero Marginedas( )

1 edition published in 1989 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Estudi i caracterització de l'abocador de residu miner d'Osor (Girona) by Joan Saladich Cubero( )

1 edition published in 2013 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

L'estudi consisteix en una recopilació d'informació històrica, i seguidament, determinació del volum total d'estèrils del dipòsit, mitjançant la combinació tomografies elèctriques obtingudes al camp i eines de SIG. La segona part de l'estudi consisteix en un anàlisi geoquímic dels estèrils, per a determinar la composició química i la lixiviació d'aquest. Finalment es caracteritza el residu segons la normativa legal vigent
Modelo predictivo de la zona de afectación termal (TAZ) en un sistema geotermal de bomba de calor de agua subterránea (GWHP) Maipú (Santiago de Chile) 33.5ºS by Ferran Parera Morales( )

1 edition published in 2014 in Spanish and held by 1 WorldCat member library worldwide

Estudi per a la modelització elèctrica a la zona de Cal Dimoni (Delta del Llobregat) by Martí Roca Rosell( )

1 edition published in 2011 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

A la zona d'estudi de la present tesina hi va haver una forta explotació d'àrids que va començar de manera intensiva a la dècada dels anys 80 fins a principis dels anys 90 del segle passat. La problemàtica rau quan, a la zona on s'hi havien extret els àrids per a la construcció es decideix reomplir aquest espai de residus urbans i/o industrials, sense establir mesures de control. La major part dels residus eren procedents de l'àrea metropolitana de Barcelona. La falta de legislació ambiental durant aquesta dècada van propiciar que aquests fenòmens es repetissin en diferents zones del delta del Llobregat. L'últim estudi dut a terme en aquesta zona, ara fa 10 anys, mostra l'existència d'un focus contaminant degut a la mescla entre les aigües subterrànies i els lixiviats generats a la zona d'extracció i ompliment. El cas que s'estudia tracta de continuar la investigació realitzada per tal d'aportar dades actuals sobre l'estat del subsòl en aquesta zona i caracteritzar la contaminació que hi pugui haver. Per tal de realitzar aquest estudi s'utilitza la tècnica de prospecció elèctrica ja que té l'avantatge de ser un mètode no destructiu, capaç d'oferir una visió general en profunditat de la zona que s'estudia i és la millor eina en relació entre el volum d'informació aportada, amb el baix temps i el baix cost de la seva execució. El mètode geofísic utilitzat és la tomografia elèctrica. A través d'aquesta tècnica s'ha caracteritzat l'estructura del subsòl mitjançant el mètode de resistivitats per obtener pseudoseccions. Aquest mètode és descrit en detall així com el procés a seguir des de l'adquisició de les dades de camp fins a la sortida gràfica, després d'un processat mitjançat les tècniques de modelització directa de la diferència finita, utilitzant el software RES2DINV. Les pseudoseccions, que representen els valors de resistivitat dels materials, donen informació de la composició del subsòl i de la seva estructura. Mitjançant la seva interpretació, s'ha pogut identificar zones amb contrast de resistivitats, fet que ha ajudat a caracteritzar el subsòl afectat per la contaminació de lixiviats. Per últim s'han exposat possibles mesures correctores que es podrien dur a terme a la zona d'estudi
Datació experimental mitjançant les sèries de desintegració de l'urani (230Th/234U) de sediments salins by Oriol Teruel Cabello( )

1 edition published in 2016 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Estudi comparatiu del sistemes hidrotermal de Soults-sous-Forêt (França) i l'àrea de Vallès Oriental by Adrià Llobet Webb( )

1 edition published in 2015 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

Eines de prospecció geofísica aplicades a l'estudi dels problemes associats a una canalització d'aigua by Alba Bosch i Teixidó( )

1 edition published in 2011 in Catalan and held by 1 WorldCat member library worldwide

L'objecte d'estudi d'aquesta tesina és l'aplicació d'eines de prospecció geofísica a la problemàtica associada a les canalitzacions d'aigua, com ara les filtracions d'aigua, la neteja de fins i les cavitats generades per la seva circulació. La localització de filtracions d'aigua i de cavitats, és un tema d'especial interès en l'àmbit de l'enginyeria. Aquestes poden ser desencadenats d'errors molt greus com ara una pèrdua parcial de la funcionalitat d'una obra o, en cas que no s'adoptin les mesures correctores oportunes, un col∙lapse estructural de la mateixa o de les estructures adjacents. Les pèrdues d'aigua en conduccions hidràuliques i les conseqüents cavitats que se'n deriven són un problema a considerar, que necessita una resposta ràpida per tal d'identificar el problema i poder aplicar-hi una solució quant abans millor. Els mètodes geofísics són tècniques "in situ" no destructives, econòmiques i de fàcil i ràpida implementació al camp. Aquestes característiques juntament amb les bones prestacions que ens ofereixen per detectar fuites d'aigua i cavitats en el subsòl, converteixen aquest tipus de mètodes en instruments vàlids per a abordar aquestes situacions. Concretament, en aquesta tesina es presenta una campanya de prospecció geofísica emplaçada al Canal Auxiliar de Balaguer, conegut també com a canal de la central hidroelèctrica o, en alguns trams, canal auxiliar d'Urgell. Les tècniques geofísiques escollides han estat la Tomografia elèctrica, també coneguda amb el nom de ERT (Electrical Resistivity Tomography) i el Geo-Radar o GPR (Ground Penetrating Radar)
 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.98 (from 0.96 for Geoelectri ... to 0.99 for Estudio gr ...)

Alternative Names
Rivero i Marginedas, Lluís

Rivero Marginedas, Luis

Languages